Viima

Med DFD’s rengøringskoncept Viima, som tilbyder rengøring med en betydeligt reduceret brug af kemikalier og vand, er det kunderne selv, som kommunikerer løsningens succes.

På viima.dk kan det således ses, hvordan forskellige kunder udtaler sig om deres erfaringer med Viima. Eksempelvis Lone Gabel fra Aarhus universitetshospital:

Aarhus Universitetshospital var det første danske sygehus, der skiftede til rengøringssystemet Viima tilbage i 2009. I dag bruges systemet af 130 medarbejdere i en række af hospitalets afdelinger i Skejby til at gøre gulve og overflader på blandt andet hospitalets barselsafdeling rent.

– Vi var det første sygehus i landet, der gik over til Viima, og vi var noget skeptiske i starten. Men i dag er vi særdeles tilfredse med systemet, og vi har virkelig kunnet se en positiv forskel i kvaliteten. Støv og snavs forsvinder simpelthen, og vi er stolte over, at rengøringssystemet har vundet CSR Environment Prize og EU’s miljøpris, siger controller Lone Gabel.

– Viima giver også et bedre arbejdsmiljø, fordi medarbejderne ikke skal løfte tunge vandspande og bruge skrappe rengøringsmidler. På barselsafdelingen slipper vi også for en ekstra rengøringsrunde, som ville have kostet 20.000 kroner om måneden, tilføjer hun.

Viima får på denne måde en meget troværdig kommunikation af deres produkts egenskaber og miljøforhold, uden selv at skulle være afsender af budskabet.

Viima udbydes af DFD (De Forenede Dampvaskerier), læs mere på viima.dk