Gabriel A/S

Gabriel er en mellemstor møbeltekstil virksomhed med stort fokus på miljøet. Som tekstilproducent med produktion i forskellige dele af verden er Gabriel bevidst om sin miljøpåvirkning hele vejen igennem leverandørkæden og arbejder derfor aktivt med at forbedre sine egne processer samt stille høje krav til sine underleverandører og partnere.

Gabriel A/S blev grundlagt i Aalborg i 1851 og er i dag en af Europas førende leverandører af møbeltekstiler.

Gabriel har siden 1990erne haft stort fokus på bæredygtig virksomhedsførelse, særligt i forhold til virksomhedens miljøpåvirkning. Virksomheden er certificeret efter ISO 9001 (kvalitet), ISO 14001 (miljø) og udarbejder årlige CSR redegørelse. Produkternes miljøegenskaber er løbende blevet udviklet, og produktprogrammet er certificeret med EU’s miljømærke Eco-label og sundhedsmærket Oeko-Tex. I 2010 startede virksomheden med at fokusere yderligere på cirkulær økonomi, og virksomhedens møbelstof Gaja blev som det første møbelstof i Danmark ”Cradle to Cradle”-certificeret. Siden er en række produkter fulgt efter. Med udgangspunkt i cirkulær økonomi er disse produkter fremstillet af recirkuleret polyester, som stammer fra plastikflasker, og produkterne farves med bæredygtige farvestoffer, så møbelstoffet igen kan sendes til genanvendelse. Der arbejdes systematisk med at forlænge produkternes levetid og anvende mindre mængder materialer og energi ved frembringelsen af produkterne.

Gabriel er bevist om CSR-forhold hele vejen igennem leverandørkæden, og der stilles meget høje krav til både virksomhedens egen produktion og underleverandørerne uanset, hvor der produceres i verden. Udover at overholder alle lokale myndighedskrav vurderes leverandøren også i forhold til Gabriels egne miljøstandarder, ISO 14001 og Eco.label, og leverandøren forventes at arbejde aktivt på at udvikle nye cirkulære løsninger. Herudover skal leverandørerne skrive under på at efterleve Gabriels Code of Conduct. Gabriel stiller blandt andet krav til energiforbrug, spildevand, kemikalieforbrug, råvare, elliminering af spild og transport. Disse og andre miljøbelastningsområder vurderes ved regelmæssige audits.

Gabriels Code of Conduct er i overensstemmelse med brancheorganisationen Dansk Mode & Tekstils anbefalinger til Code of Conduct med 13 principper omhandlende bæredygtig virksomhedsførelse. Størstedelen af disse principper er hentet fra FN’s Global Compact.

”Gabriel har gennem mange år oplevet en stor vækst, og arbejdet med bæredygtig produktion og cirkulær økonomi. Gabriels kunder og brugerne af vores produkter forventer i dag, at vi frembringer både bæredygtige og konkurrencedygtige produkter. Vores kunder er globale, og vi frembringer også produkterne globalt. Det er vores varmeste anbefaling til andre virksomheder, at de arbejder systematisk med bæredygtighed overalt, hvor de opererer i verden, og benytter sig af alle de gode standarder, der i dag findes både til systemer og til mærkning af produkter” slutter Kurt Nedergaard, som er direktør for CSR og kvalitet i Gabriel koncernen.

Se mere på virksomhedens hjemmeside (eksternt link).